Mavrična dežela

Za otroke in njihove spremljevalce vseh generacij bo še posebej zanimiva Mavrična dežela s pestro paleto raznovrstnega dogajanja.

Za male športnike bo na voljo Vodomčkov poligon, vodne igre, štafetne igre, fitnes na prostem ter plesne urice. Za mirno preživljanje časa bo na voljo knjižnica na trati, mini wellnes razvajanje in frizerski kotiček za mične gospodične ter poslikave obraza. Umetniške duše bodo uživale ob ogledu lutkovnih in gledaliških predstav, mali ustvarjalci ob poslikavi majic, delavnicah izdelave nakita, barvanju mavričnih pobarvank ali pa se bodo podali med gozdne prince.

Od četrtka do nedelje bosta otroke nekajkrat dnevno obiskali Domči balonči in Vodomček.

V Mavrični deželi bo tudi letos vozil MiniExpress vlakec, ki bo vse dni prevažal otroke in starše po Mavrični deželi, vozil med vsemi obiskovalci festivala Pivo in cvetje Laško in se priključil že tradicionalni nedeljski povorki. MiniExpress je izjemno atraktivna vlakovna kompozicija na električni (baterijski) pogon za prevoz otrok in odraslih. Je tih, varčen in okolju prijazen. Sprejme lahko do 24 otrok ali približno 18 otrok in odraslih. Je kompozicija lokomotive in štirih vagonov, ki se premika na brezslednih gumah s hitrostjo peš hoje.

 

LUTKOVNE IN GLEDALIŠKE PREDSTAVE

 

SKRIVNOST, igrana lutkovna predstava
četrtek, 11. 7., ob 17:00

Alja Kapun

Mala Pikica se znajde v votlini krokodiljih ust. Zasliši poseben zvok…kaj je to? Kdo je to? Skrivnost? Pikica gre pogumno za zvokom in odkrije kaj je pravzaprav ta skrivnost. Zgodba o prijateljstvu in o tem, kako preprosta je pravzaprav skrivnost.

 

PRINCESKA NA ZRNU GRAHA, igrana lutkovna predstava
petek, 12. 7., ob 17:00

Festival Velenje

Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov – Antonija in Serafine. Hoja po vrvi in žongliranje je v njuni izvedbi popolna polomija, salt še nista zvadila… Kaj naj z njima?! A pravita, da znata igrati lutke. Menda sta zvadila „Princeso na zrnu praha“. Pardon – graha! Pa poglejmo pravljico o princu, ki mora poiskati ta pravo nevesto…

Lutkovno-igrana predstava je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si srčno želimo, in ne pristajati na manj. Kajti, kjer je dobrota, je ljubezen.

Poetika naše lutkovno-igrane predstave izhaja iz podobe več kot 100 let starega potovalnega kovčka in gledalcem predstavlja način pripovedovanja pravljic na sejmih in tržnicah iz tistega časa…

 

BODIMO PRIJATELJI, igrana predstava
Sobota, 13. 7., ob 17.00

Gledališče Pravljičarna

Ježek Pik Pikasti se je še pred nekaj meseci prav vsak dan igral z gozdnimi prijatelji, odkar pa ima novo tablico in telefon je prepričan, da prijateljev sploh ne potrebuje več. Na Gozdbooku jih ima namreč kar 3899, pa naj bi mu bilo mar za medveda, ki igra nogomet ali veverico, ki je najboljša v skoku v daljino?
Ko pa se nekega dne Pik pošteno piči, se stvari zapletejo do te mere, da ježek spozna, da telefona in računalnika sploh ne potrebuje, saj so pravi prijatelji le nekaj korakov stran. A reči oprosti je včasih sila težko. Zato mu na pomoč priskočijo otroci in skupaj skuhajo slastno marmelado, se naučijo imenitno izštevanko, predvsem pa jim Pik položi na srce, da je imeti pravega prijatelja tisto, kar šteje največ.

 

TRAVNIŠKE ZGODBE, igrana predstava
Nedelja, 14. 7., ob 14.00

Gledališče Pravljičarna

Daleč stran od mestnega vrveža, na levi obdan z veliko mlako, na desni z visokimi drevesi, leži čudovit travnik. In prav na tem travniku vsako leto na plano pokuka marjetica, ki vas bo s svojimi čudovitimi zgodbami o travniških dogodivščinah prepričala, da med travnimi bilkami nikoli ni dolgčas
Z vašo pomočjo bo nahranila zelo lačno gosenico, poskrbela za čebelnjak na robu travnika in vam zaupala veliko skrivnost. Ste radovedni?

 

PRENOSI

mavricna-dezela-1