Nasveti za obiskovalce

Najpomembneje nam je, da se obiskovalci v Laškem počutite prijetno in da je logističnih ali prometnih izzivov čim manj. Zato vas prosimo, da nasvete in usmeritve za prihod v Laško in bivanje v kampu pozorno preberete.

Laško – obiskovalcem prijazno festivalsko mesto

Laško je za obiskovalce najbolj prijazno festivalsko mesto daleč naokoli, saj so odri oddaljeni drug od drugega vsega nekaj 100 metrov. Vse, kar se v času festivala v Laškem dogaja, je obiskovalcem na dosegu rok in nog, res blizu in dostopno. Vsa prizorišča so v mestnem jedru in njegovi neposredni bližini.

V Laško je najbolje priti z vlakom

Vožnja z vlakom do Laškega je v varna, udobna in tudi časovno povsem sprejemljiva. Železniška postaja v Laškem je le dve minuti od mestnega središča, zato je prihod z vlakom res enostaven.

Prepoved vnosa predmetov

Na festivalsko območje je prepovedan vnos vseh vrst orožja, pirotehnike, verig, stekla, hrane in pijače, plastičnih steklenic, avdio in video snemalnih naprav, teleskopskih držal za sebke (selfie stick), brezpilotnih letalnikov (dronov) in drugih elektronsko vodenih naprav, laserskih lučk in velikih dežnikov s konico. Prepovedan je vstop živali!

Cestne zapore

Cestne zapore v času festivala so nujne in omogočajo nemoten potek festivalskega dogajanja, zato vas prosimo za razumevanje, potrpežljivost in spoštovanje navodil. Za čim hitrejšo in enostavnejšo rešitev sledite usmeritvam redarjev in drugih pooblaščenih oseb.

Prometna ureditev in parkirišča

Tudi letos bo prometna ureditev kar se da prijazna, prihod v Laško z vašim vozilom pa enostaven in varen. Kljub temu svetujemo voznikom ter sopotnikom potrpežljivost in upoštevanje navodil redarjev oz. pooblaščenih oseb. Parkiranje na urejenih in označenih parkiriščih je brezplačno.

Kampiranje

Navdušeni obiskovalci veste, da je festival pod šotorom najbolj vznemirljivo doživetje. Kamp festival Pivo in cvetje Laško odlikuje idilična lokacija ob Savinji, le nekajminutna oddaljenost od odrskega dogajanja

Široka izbira spominkov festivala Pivo in cvetje Laško

V času prireditve vas vabimo v TIC Laško ter na stojnico v središču mesta. V ponudbi najdete majice, čokolado s pivom, nakupovalne torbe, kape, nahrbtnike, obeske, magnetke, kozarce, vrčke in še mnogo več!

Turistično informacijski center Laško

V centru Laškega se nahaja informacijski center. Poleg številnih turističnih publikacij, ki so na voljo brezplačno, so naprodaj tudi različni turistični spominki, promocijski izdelki Pivovarne Laško ter dobrote in izdelki s podeželja.

Cenik

Preverite cene za kampiranje. Parkiranje je letos na označenih in urejenih parkiriščih brezplačno.

Informator festivala Pivo in cvetje Laško

Ponosni smo, da smo zgradili festivalsko blagovno znamko, ki je postala največji in najbolj prepoznaven turistično – glasbeni dogodek v Sloveniji in tudi širše v regiji. Ponosni smo, da ta dogodek predstavlja vrhunec glasbenega poletja v Sloveniji, in veseli nas, da je to še vedno najpomembnejši kulturni, zabavni in poslovni dogodek mesta Laško, ki prinaša dobrobit tudi za širše lokalno okolje.