Razstava cvetja “OCVETLIČI SE”

Za letošnjo prireditev so si v Hortikulturnem društvu Laško poleg tradicionalne okrasitve zelenic z zasajenim cvetjem, zamislili tri tematsko raznolika prizorišča, ki bodo obiskovalcem ponudila različna doživetja ter jih spodbudila, da se vpletejo v dogajanje.

Obiskovalce bodo na posamezno prizorišče usmerjale talne oznake, ki se svetijo v temi, usmerjevalne table pri prizoriščih in ikone na uradnem zemljevidu festivala.
Obiskovalci bodo na vsakem prizorišču na zbirni kartonček prejeli žig, s tremi zbranimi žigi pa se bodo ocvetličili. Prejeli bodo priponko s cvetjem ali naglavno cvetlično okrasje.

Prizorišča: Mavrična dežela, Pivovarjevo skrivališče, Modni vrt

1. prizorišče: Mavrična dežela
Lokacija: pred Kulturnim centrom Laško
Prizorišče bo delovalo v sklopu ur Mavrične dežele
Prvo prizorišče bo pred vstopom čez most na odrsko dogajanje, kjer se boste lahko ovekovečili skozi velik cvetlični okvir z veduto mesta Laško.

2. prizorišče: Pivovarjevo skrivališče
Lokacija: notranje dvorišče stavbe na Trubarjevi 3
Prizorišče bo v času prireditve odprto do 22.00 ure, v nedeljo pa do 19.00 ure.
Motiv prizorišča je skrivni pivovarjev vrt, kjer se lahko obiskovalci za nekaj časa umaknejo od dogajanja na ulicah, malo posedijo, se naslonijo na sod in seveda občudujejo cvetlične mojstrovine ter odkrivajo skrivne aranžmaje.
Prizorišče po zasnovi in z aranžmajskimi dodatki izžareva več moške energije. Lokacija je zanimiva iz več vidikov. Predstavlja odmaknjeno oazo od živahnega vrveža ulic, kjer je je senčno in malo hladneje. To v vročih temperaturah prija tudi cvetličnim postavitvam, ki so lahko dlje časa sveže in lepih barv. Skrivni vrt je nova popestritev dodatne ponudbe prireditve.

3. prizorišče: Modni vrt
Lokacija: Aškerčev trg/ vrt pri Knjižnici Laško
Prizorišče bo v času prireditve odprto do 22.00 ure, v nedeljo pa do 19.00 ure.
Prizorišče, bolj naklonjeno ženski energiji, z modnimi lutkami, odetimi v cvetje, velikimi dekorativnimi čajniki, cvetlično veduto in ostalo raznoliko dekoracijo želi obiskovalce angažirati, da se fotografirajo. Svojo fotografijo lahko objavijo na FB strani in s tagi prireditve. Ti se ves čas prireditve ažurno objavljajo.

Zasajeno cvetje in zaključna povorka
Kot vsako leto bo Hortikulturno društvo s pomočjo Komunale Laško poskrbelo za zasajeno cvetje, ki bo skoncentrirano na zelenici pri Kulturnem centru Laško (pri mostu, ki vodi v staro mestno jedro).

Na tradicionalni nedeljski zaključni paradi bo društvo zopet poskrbelo za aranžmajski del velikega dela sodelujočih v povorki.